transparant copy  PENTALPHA

Welkom op de website van Rob van de Ven Renardel de Lavalette

Zandzee met uitzicht op de Semeroe en BromoVia deze site wil ik gegevens delen en antwoorden vinden op genealogisch gebied. Behalve de doorgaans wat droge genealogieën ook iets meer over wie mijn voorouders waren, hoe ze eruit zagen, waar en hoe ze leefden.  Plus wat zaken die mijn  bijzondere belangstelling hebben, zoals mijn passie voor  Indonesië.  

Ik ben geïnteresseerd in politiek, religie, astronomie, geschiedenis, wetenschap, en vind het interessant erover te lezen of me er op andere manieren in te verdiepen. Daarnaast blog ik regelmatig, zowel privé als zakelijk. Mijn brood verdien ik in het ICT-vak, waarin ik ook ben opgeleid (Informatica) en waar ik me nu vooral met - bouw van - datawarehouses bezig houd.

Mijn genen komen uit Nederland, Indonesië, Italië, Frankrijk, Duitsland,  België, Engeland en Zwitserland en er zijn sterke aannames en vermoedens met betrekking tot Portugal en Spanje ('n overgrootmoeder heette Casanova!). 

Van sommige voorouders is bekend dat ze van Sicilië en Boegis (Celebes) komen, terwijl enige Joodse roots al decennia in mijn familie als vaststaand worden beschouwd, al is dat nog nooit formeel aangetoond.

Deze etnische melting-pot verklaart enigszins mijn grote belangstelling daarvoor. Altijd leuk om weer een nieuw feitje over voorouders en verwante  familieleden te vinden: overspel, faillissement, zelfmoord, moord, vlucht, oorlog en ellende, ik ben het allemaal tegengekomen in mijn familie. Hier geldt: van je familie moet je het hebben.

Opmerkingen of vragen?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of laat een bericht achter in het gastenboek.